MAHATHIRISME ?

MAHATHIRISME ?

MAHATHIRISME ?

Benarkah politik hari ini tidak lagi memperjuangkan agama,bangsa dan megara?!Atau politik berasaskan perjuangan memenuhi impian peribadi?
Atau politik dendam semata-mata?!

Apapun jawapannya ,yang jelas dihadapan kita ialah Mahadir merupakan aktor sepanjang zaman yang berjaya.

PARTI PERIBUMI BERSATU MALAYSIA (PPBM) bukan sahaja baru ditubuhkan,malah belum pernah teruji dalam mana-mana pilihanraya.Yang adapun kerana menang atas tiket BN.

Airmata,darah,keringat dan pengorbanan peribadi membela Anwar Ibrahim selama 20 tahun ditindas Tun M,dalam sekelip mata telah menjadi sampah dan diperlekehkan begitu saja oleh Tun M.

Suara REFOMASI anak muda dijalanan hilang begitu saja dek kebijaksanaan Tun M.Bukan itu saja,gelaran dektator ,Firaun dan banyak lagi telah dicuci oleh musuh-musuhnya suatu ketika dahulu.

Kebijaksanaan Mahadir dilihat apabila berjaya mempengaruhi rakan-rakan di dalam Pakatan Harapan (PH) melalui Muafakat Pakatan Harapan.

Siapa sangka untuk Semenanjung Malaysia sahaja,PPBM diberikan 52 kerusi parlimen,PKR 51, DAP.35 dan AMANAH 27 di dalam pru14 nanti.Melihat senario ini,ternyata Mahadir juga berjaya menjadikan sebuah parti Melayu sbg teras dlm PH. Sama senarionya dgn BN.

Mahadir mmg seorang yg bijak,jika tidak masakan dpt bertahan 22 tahun menjadi PM?!Dan Mahadir juga mahu dikenali sebagai Lagenda Politik Negara yg tiada tandingannya.

Lihat saja bagaimana Mahadir mengharamkan parti UMNO pada 1987,dan menghidupkannya semula dgn nama UMNO (BARU)!

Alang2 menyeluk pekasam,biar sampai ke pangkal lengan.Mahadir sanggup berpelukan dgn musuh tradisinya DAP,PKR dan AMANAH.semata2 utk menjatuhkan Najib !

Apabila PH mengumumkan calon PM ke 7 adalah Mahadir,sekiranya PH memenangi game ini.Mahadir akan mengadap Agong utk pengampunan Anwar Ibrahim.Boleh PERCAYA ke?

Secara logiknya,Mahadir yg punya cita2 besar utk melihat anaknya mjadi PM,mana mungkin dia akan melepaskan Anwar Ibrahim?!Adalah lebih baik dia terus serah jawatan PM itu kpd Mukhris.

Sementara wakil2 rakyat Melayu dr UMNO/BN akan dipelawa menganggotai PPBM.Org pertama yg akan ditawarkan ialah Zahid Hamidi utk memegang jawatan TPM.

Sekiranya sinario ini berlaku,maka tamatlah riwayat UMNO atau akan terus jd parti pembangkang.Apa yg cuba diramalkan tentang agenda besar PPBM,ialah Mahadir sebenarnya mahu menyatukan srmula orang/orang Melayu dlm sebuah parti yg baru iaitu PPBM .

Datok Onn Jaafar suatu ketika dahulu pernah digelar Bapa Penyatuan Melayu,begitu juga dgn Tun Ghafar juga berjaya myatukan Melayu melalui relolusi Melayu Johor,

Dan hari ini Mahadir sdg. menebus kesilapannya dengan menyatukan semula org2 Melayu dalam satu parti yg baru iaitu PPBM.Mahadir hanya mahu diiktiraf sbg Bapa Penyatuan Melayu Moden.Sementara PPBM akan menjadi parti baru yg sama perjuangannya dgn UMNO !
#Mahathirisme

Ahli Nujum ?

Leave a Reply