Kemenangan UMNO, BN Janji Masa Depan Cerah Negara Dan Rakyat

Kemenangan UMNO, BN Janji Masa Depan Cerah Negara Dan Rakyat

KUALA LUMPUR, 7 Dis — Berbekalkan rekod kejayaannya dalam mentadbir urus negara yang tidak boleh dipertikaikan, Barisan Nasional (BN) di bawah pimpinan UMNO mampu menjamin masa depan negara yang lebih cemerlang demi faedah rakyat jika rakyat memilihnya pada pilihan raya umum akan datang.

Menyampaikan ucapan dasar pada pembukaan Perhimpunan Agung UMNO 2017, Presiden UMNO Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan UMNO dam BN ingin menjunjung Malaysia, bukan sekadar menjadi jaguh di rantau ini, bahkan tersenarai sebagai 20 negara terunggul di dunia.

Beliau berkata rakyat mempunyai pilihan sama ada untuk bersama kerajaan dalam mencapai agenda prgresif itu atau memilih pembangkang yang penuh dengan amalan kronisme dan pemerintahan ?kuku besi’.

“Sama ada ingin menuju cahaya di hujung jalan yang sudah tampak terang benderang dengan segala harapan pasti melonjak negara ke masa hadapan, di bawah pimpinan UMNO dan Barisan Nasional, yang terbukti progresif, sarat dengan rekod-rekod prestasi yang tidak boleh dipertikaikan lagi.

“Atau…berbanding jalan yang bukan lagi sekadar suram dan samar di bawah cengkaman Dinasti DAP, bahkan teraba-raba tanpa arah tuju, kelam-gelita penuh dengan tipu daya dan akhirnya kelak hanya akan mengheret kita kembali ke masa purba dan silam, dengan amalan-amalan kronisme dan pemerintahan kuku besi,” katanya di hadapan lautan merah 5,628 anggota perwakilan daripada 191 bahagian UMNO seluruh negara.

Leave a Reply