Kerajaan Negeri Johor Lancar Laman Survei #BajetJohor2017

TANGKAK, 30 Ogos – Kerajaan Negeri Johor hari ini melancarkan laman Survei Bajet Johor 2017 bagi mendapatkan pandangan orang ramai mengenai fokus yang akan diberi perhatian dalam merancang bajet Johor yang akan datang.

Bajet-Johor-2017-featured-Jauhar-01-900x506Pelancaran laman tersebut disempurnakan Menteri Besar Johor, Dato’ Mohamed Khaled Nordin pada majlis Ambang Merdeka 2016, peringkat Negeri Johor di Dataran Ledang, dekat sini, hari ini.

Bajet Johor 2017 bakal menekankan inisiatif Kerajaan Negeri ke arah Johor Berkemajuan.

Antara fokus Bajet Johor 2017 termasuklah Mengukuhkan Ekonomi dan Pelaburan, Meningkatkan Kesejahteraan Hidup Rakyat, Strategi Menangani Kos Sara Hidup, Perumahan Untuk Rakyat dan Memperhebat Fokus Keusahawanan.

Turut diberi perhatian ialah Memperkukuh Agenda Pembangunan Modal Insan, Menambah Baik Sistem Pengangkutan Awam serta Penyediaan Infrastruktur dan Perkhidmatan Awam.

Pelancaran laman kaji selidik itu merupakan usaha Kerajaan Negeri dalam merangka belanjawan yang inklusif dengan mengambil kira keutamaan dan keperluan rakyat Johor.

Sehubungan itu, orang ramai boleh menyalurkan idea, pandangan dan cadangan dengan melayari laman web jauhar.my/bajet-johor-2017.

Kaji selidik berkenaan akan dijalankan selama sebulan, mulai 1 hingga 30 September 2016.

Menteri Besar Johor dijangka membentangkan Bajet Johor 2017, November depan.